عابر سبيل

اهلا وسهلا فيك يا زائر فى منتديات عابر سبيل
 
الرئيسيةالرئيسية  البوابة*البوابة*  اليوميةاليومية  س .و .جس .و .ج  بحـثبحـث  الأعضاءالأعضاء  المجموعاتالمجموعات  التسجيلالتسجيل  دخولدخول  

شاطر | 
 

 الرقاق باللحم المفروم

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
ensanaa_baseta
ولهان نشيط
ولهان نشيط


عدد المساهمات : 87
نقاط : 151
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 30/11/2009
العمر : 25
الموقع : داخل غرفتى

مُساهمةموضوع: الرقاق باللحم المفروم   الإثنين نوفمبر 30, 2009 7:43 pm

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته



المقادير


1/2 كيلو رقاق
سمن سايح
شوربة
1/2 كيلو لحم مفروم معصج
الطريقة
- نحضر صينية و ندهنها بالسمن نضع اول ورقة ناشفة ثم
- نقوم بغمس ورقة ورقة من الرقاق في صينيه فيها الشوربة ساخنة جداااا مع وضع السمن بين الطبقات
و عندما ننتهي من نصف كمية الرقاق،
نفرد العصاج على السطح ثم نقوم برص النص المتبقي من الرقاق
بعد غمسه في الشوربة برضه ولما نخلص كمية الرقاق كلها
نقوم برش القليل بالسمن
هذه الصورة تم تصغيرها تلقائيا . إضغط على هنا لعرض الصورة بكامل حجمها . أبعاد الصورة الأصلية 640x480 وحجمها 45 كيلو بايت .

- توضع صينية الرقاق بالفرن لحد ما تحمر
بعد خروج الصينية من الفرن نقوم بتغطيتها بغطاء
علشان الرقاق يطرى
لو انتى عيزاه طرى فية طريقة اخرى فى السو ا انك تسوية على البوتوجاز من فوق على نار هادية وضعى شياطة الارز على البوتوجاز وتقفى تلفى الصينية براحة كل شوية وبطرف السكينة ترفعى وتشوفى احمرت والا لسة
جينا بقى للحتة اللى فيها الحرفنة كلها اوعى تتكسر وتقع
تجيبى صينية اصغر شوية بسيطة وموش غويطة وتدخليها جوة صينية الرقاق وتمسكيهم ببعض كويس وتقلبى بسرعة وبعدين تنزليها يا اما بيدك من الطرفين او تزحزحيها من على الصينية بالراحة الطريقة بعد وضع سمن طبعا
الطريقة دى تحتاج كمية سمن اكثر علشان ما يلزق الرقاق بس بصراحة بيبقى اطعم ومقرقش من برة وطرى من جوة
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
العاشق المجروح
ولهان ادارى
ولهان ادارى
avatar

عدد المساهمات : 912
نقاط : 1460
السٌّمعَة : 1
تاريخ التسجيل : 26/10/2009
العمر : 27
الموقع : منتديات العاشق الولهان

مُساهمةموضوع: رد: الرقاق باللحم المفروم   الثلاثاء ديسمبر 01, 2009 3:03 pm


_________________

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
ensanaa_baseta
ولهان نشيط
ولهان نشيط


عدد المساهمات : 87
نقاط : 151
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 30/11/2009
العمر : 25
الموقع : داخل غرفتى

مُساهمةموضوع: رد: الرقاق باللحم المفروم   الثلاثاء ديسمبر 01, 2009 7:08 pm

يسلمووووووووووعلى المرور
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
 
الرقاق باللحم المفروم
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
عابر سبيل :: (¯`·._.·[ اقسام الاسرة والمجتمع ]·._.·´¯) :: ~*¤®§(*§ الولهان للطبخ والمطبخ§*)§®¤*~ˆ°-
انتقل الى: